Wat betekent doorgedreven filtratie bij zwemvijvers ?

Veel zwemvijvers zijn spiegelklaar hoewel ze slechts voorzien zijn van een eenvoudig filtersysteem. Een simpele maar weelderig beplante moeraszone doet hier het werk. Sommige zwemvijvers hebben echter – tijdelijk – last van licht troebel water en of ongewenste algengroei. De wispelturigheid van de natuur…

Om dit te vermijden kan je de mechanisch-biologische filtering van de zwemvijver naar een hoger niveau tillen. Dan behouden we het voordeel van 'echt zwemvijverwater'. Je gebruikt dan bekende filterprincipes die natuurlijk zijn en niets veranderen aan het water: afromen, zeven, decanteren, biologische cycli, eventueel uitgebreid met het gebruik van UV-stralen.

Hoe meer en hoe efficiënter dit alles gebeurt, hoe hoger de kans op perfect kristalhelder maar nog steeds 100% natuurlijk zwemwater. Daarom voorzie je de zwemvijver van een degelijke technische uitrusting die zorgt voor een doorgedreven filtering: skimmers, bodemaanzuig, boogzeef, voorfilterende pompput, bezinkingsruimte onder het moeras met Dirt Remover om het bezonken vuil te verwijderen, clinoptiloliet filtermineraal als nuttige bovenlaag voor het moeras.

zeefboog
UVC nirox
zwemvijver lichtblauw