waterkers - Rorippa nasturtium

Planten die je vijverwater zuiveren

 

Zorg voor voldoende zuiverende waterplanten in de filterzone van je vijver. De rol die filterende vijverplanten spelen voor helder vijverwater valt niet te onderschatten...
Bij de beplanting van je vijver kies je best niet enkel voor mooie, gemakkelijk onder controle te houden traag groeiende vijverplanten.

 

De vijver heeft ook behoefte aan snelle groeiers die snel veel voedingsstoffen uit het water halen. Hoe sneller een vijverplant groeit hoe meer voedingstoffen hij verbruikt.

 

Een teveel aan deze voedingsstoffen zou immers enkel gunstig zijn voor de groei van algen. Een combinatie van meerdere van de hier genoemde snelgroeiende planten, zorgt voor een gezond vijversysteem.

Clinopti

 

TIP

Je zet vijverplanten - zeker snelgroeiende - best in vijvermandjes om ze gemakkelijk onder controle te houden. Voor de meeste snelgroeiende planten kan je gerust een “voedselloos” substraat gebruiken zoals kiezel of beter Clinopti Plus. Dit laatste mineraal is ook actief als filter. Voor waterlelies gebruik je leem of klei als voedingsbodem.