Waarom is EPDM vijverfolie beter dan andere dichtingsmaterialen?

De EPDM PondGard vijverfolie van wereldmerk Firestone bevat heel wat voordelen t.o.v. andere waterdichtingen.
Je leest ze hier. 

Bij aankoop van Firestone PondGard folie ontvang je bovendien een officieel garantiecertificaatvoor 10 jaar op gebreken en 20 jaar op UV-bestendigheid.

 

is multifunctioneel, het is de meest veelzijdig toegepaste waterdichting

Vijvers klein en groot, zwemvijvers, blusbekkens, wateropslag, mestopslag, kunstsneeuwbekkens, waterzuiveringsinstallaties, kanalen,...

heeft een uitzonderlijke levensduur

Een levensverwachting van 60 à 80 jaar.

heeft een zeer lage impact op het milieu

Een zeer kleine ecologische voetafdruk. EPDM vijverfolie wordt wereldwijd door milieuorganisaties aanbevolen omwille van de propere productie, uitzonderlijk lange levensduur en probleemloze recyclagemogelijkheden.

is eenvoudig te plaatsen

Zeer grote vellen beschikbaar, assemblage ter plaatse mogelijk.

vijverfolie strak gespannen

EPDM vijverfolie: de beste keuze voor de aanleg van uw vijver én betrouwbaar voor vijverplanten en -dieren

EPDM vijverfolie kent terecht een groot succes. Dit elastomeer heeft een zeer hoge elasticiteit, zelfs bij zeer lage temperaturen, zodat men er ook tijdens vriesperiodes probleemloos een vijver mee kan aanleggen. Een ander niet te versmaden voordeel is de zwartmatte kleur. Het membraan blinkt niet zodat zichtbare stukken niet opvallen.

Spijtig genoeg proberen sommige ondernemingen tegenwoordig EPDM voor daktoepassingen op de vijvermarkt te brengen. Deze dakfolies blijken vaak toxisch - soms zelfs zeer toxisch - te zijn voor het dieren- en plantenleven in de vijver. Het zou de eerste dure koi niet zijn die het tijdige met het eeuwige verwisselt omdat zijn baasje een goedkope EPDM-rubberfolie gebruikte voor de vijver. Hoe kan dat?

vijverfolie PondGard

Minder eerlijke verdelers proberen dakfolie te verkopen als geschikt voor vijvertoepassingen. Sommigen gaan zover te beweren dat hun folie ook getest is op zijn geschiktheid voor het waterleven. Vaak zijn het echter loze verzinsels en als er al eens een test gedaan werd gebruikte men hiervoor eerder ongevoelige dieren (zoals goudvissen). Behoed je voor dergelijke onwetenschappelijke beweringen.

Hecht bovendien niet teveel belang aan mondelinge garantie of aan garantiepapieren gemaakt door de winkel. Het meest betrouwbaar zijn de certificaten van de fabrikanten zelf. Bij elk aangekocht stuk Firestone PondGard krijgt u een tweedelig officieel garantiecertificaatmet 10 jaar garantie op fabricagefouten en 20 jaar garantie op UV-stabiliteit. De Firestone PondGard vijverfolie zelf is gemerkt met het Firestone-schild en met de afkorting PNDG voor PondGard.

Wees altijd argwanend wanneer je folies 'in super aanbieding' vindt. Te goedkope folies zijn sowieso verdacht en heel waarschijnlijk geen folies voor vijvergebruik. Wij zijn er ons van bewust dat oneerlijke handelaars allerlei argumenten zullen aanhalen om u ervan te overtuigen dat zij wel degelijk vijverfolie verkopen. Met dit artikel in het hoofd zal je in ieder geval heel wat sterker staan als consument.

Ontdek ook 3-D EPDM vijverfolie

Met deze op maat gemaakte prefab vijverfolie leg je snel en eenvoudig een vijver aan.

Verdere info