Eco vijveren = natuurlijk gezond vijveren

Een natuurlijke (zwem)vijver is op zich al een ecologisch gegeven. Water leeft en trekt allerlei mooie waterdieren en nuttige insecten aan; een teken dat je water gezond is! In een natuurlijke zwemvijver horen geen chloorderivaten thuis die alle leven in het water en erbuiten doden.
Helder vijveren betekent bijgevolg natuurlijk gezond vijveren zonder toevoeging van chemische middelen.

Laag energieverbruik

Eco-vijveren betekent niet enkel milieubewust werken met materialen. Ook het energieverbruik speelt een belangrijke rol, voor milieu én voor je portemonnee.

Je kan tegenwoordig kiezen voor vijverpompen met een zeer laag energieverbruik. De modernste Messner pompen, zoals de Eco-Tec2 reeks, zetten veel water in beweging met weinig elektriciteit. Het stroomverbruik ligt 30 tot 50% lager dan bij vergelijkbare bestaande pompen.

Om het sfeervolle aspect van je vijver extra in de verf te zetten, kan je opteren voor vijververlichting met LED-technologie. Hierbij hou je de energiekost laag en creëer je toch een extra dimensie. LED’s hebben bovendien een zeer lange levensduur zodat je niet om de haverklap in de weer bent om lampjes te vervangen.

kikkertje
vijver Herselt
libel
vijver grote tuin
waterval
vijver keienoever