4 slimme tips voor je vijverconstructie

Je ziet het helemaal zitten: je wil een prachtige vijver aanleggen met een kostenplaatje dat niet uit de ‘vijver’ springt. Met deze 4 tips hou je de prijs binnen de perken.
 

  • Gebogen muren betekent moeilijk metselwerk maar ook meer werkuren voor het plaatsen van de folie. Sommige muren, zoals degene die de scheiding vormen tussen zwemzone en moeraszone, zullen niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn eens de vijver gevuld is. Misschien zijn ze te vervangen door rechte muren?
  • Grote en kleine hoeken afwerken vraagt extra tijd. Wanneer je bovenaan bijvoorbeeld een L-profiel plaatst, zet de verticale kant ervan dan gelijk met de binnenkant van de muur indien mogelijk. Dekstenen kan je perfect bovenop de muur lijmen.
  • In de vijver geplaatste kolommen, zuilen of dragende palen voor bijvoorbeeld een overhangend terras, moeten met folie waterdicht afgewerkt worden. Dat vraagt veel tijd en materiaal. Wellicht kunnen deze dragende structuren ook achteraf bovenop de waterdichting geplaatst worden (sandwich methode).
  • Een mooie trap in de vijver kan perfect aangewerkt worden met EPDM folie maar vraagt veel materiaal en tijd. Na het plaatsen van de waterdichting een prefab vijvertrap in PE plaatsen is prijsgunstiger.
gebogen vijver
vijver met veel sokkels
eenvoudige bouw